Om Canvas tavlor | Canvas-tavlor.nu

Skapa egna canvastryck

  • Högsta kvalitet till ett lågt pris
  • Redan uppspänd på kilram
  • Snabba leveranser

Så här skapar du en egen canvastavla

  1. Ladda upp ditt foto
  2. Välj passande format
  3. Beställ din canvastavla
  4. Orderhantering samma dag
Starta här

Om Canvastryck

Canvastryck, eller "Kanvas" som är det svenska ordet på canvas och som även kallas för segelduk kommer otroligt nog från namnet cannabis. Canvas är en hopslagen grovtrådig väv i Tuskaftbindning.

Det har blivit otroligt populärt nu på senare tid att trycka olika tryck på denna typ av väv, så kallade canvastryck eller canvastavlor. Det är framför allt olika typer av foton som man trycker för att sedan hänga på väggen i stället för vanliga klassiska inramade tavlor. Canvastrycket spänns upp på en träram som även kallas kilram innan man till sist spikar upp den på väggen som konst.

Är du på jakt efter information angående canvastryck eller är du kanske själv ute efter att skapa ditt egna canvastryck av en bild som du har liggandes hemma eller kanske i mobilen? I så fall har du hittat helt rätt. Här hittar du all tänkbar information inom ämnet canvastryck.

Hur skapar man ett canvastryck?

Att skapa ett eget canvastryck kan för lekmannen verka som en hel vetenskap, men för företagen som specialiserat sig på att skapa just canvastryck är det ganska så enkelt.

Jag ska beskriva lite hur vår partner, canvas-tavlor.nu går tillväga för att skapa just ditt canvastryck. För det första så väntar de på din beställning, det vill säga, på att någon ska följa de punkter som visas överst på denna sida för att på så vis få in ett foto eller en annan bild som ska resultera i ett canvastryck, ett canvastryck som dessutom ska vara helt färdigt för att hängas upp på väggen.

När en beställning kommit in, det vill säga, ett foto eller en bild samt alla detaljer i form av storlek, format och liknande så börjar arbetet. Att skapa ett canvastryck är i princip som att skriva ut ett foto på en vanlig laserskrivare du har hemma, fast i stället används just en canvasskrivare. En enormt stor skrivare som i stället för papper matas med canvasduk.

Innan canvastrycket kan skapas ställs format alla andra tänkbara inställningar så som kanteffekter och liknande in, därefter trycks fotot eller bilden på canvasduken och ditt canvastryck är skapat. Svårare än så är det inte. Canvas-tavlor.nu tar dock steget snäppet längre än att just endast trycka din bild på canvas. De efterbehandlar ditt canvastryck på olika sätt för att den ska bli så åldersbeständig som bara möjligt. Man vill ju inte att sitt canvastryck ska tappa färgen efter bara något år eller liknande. Detta gör exempelvis genom att lacka ditt canvastryck med en speciell lack.

Vill du ha mer information angående tekniken bakom canvastryck så är du mer än välkommen in i vår ateljé där vi skapar canvastrycken. Vi håller till i Alingsås, bara några mil utanför Göteborg i ett område som kallas för Hemsjö. Titta in på vår kontaktsida för att få fram en karta då det kan vara lite knepigt att hitta fram.

Är du inte riktigt hemma på internet och vill göra som man gjorde innan och vill komma och beställa ditt canvastryck direkt i ateljén så även detta möjligt. Vi önskar dock att du ringer innan då vi ofta är på kundbesök och kanske inte alltid befinner oss i ateljén.

Lycka till nu och hoppas du blir nöjd med ditt canvastryck!

Din webbläsare har inte stöd för de funktioner som krävs på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att använda Google Chrome. Andra webbläsare som bör fungera är Internet Explorer 10 och uppåt, FireFox 9 och uppåt samt Safari 5 och uppåt!